انتقال آب دریای خزر به سایر استان ها قابل پذیرش نیست
در شصت و ششمین جلسه کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای رشت از مطرح شدن موضوع انتقال آب دریای خزر توسط رئیس جمهور به سمنان انتقاد شد. به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شورای رشت رئیس کمیسیون بهداشت ، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر در ابتدای این جلسه که
در شصت و ششمین جلسه کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای رشت از مطرح شدن موضوع انتقال آب دریای خزر توسط رئیس جمهور به سمنان انتقاد شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شورای رشت رئیس کمیسیون بهداشت ، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر در ابتدای این جلسه که با حضور جمعی از دانشجویان رشته جغرافیا و برنامه ریزی دانشگاه گیلان برگزار شد ضمن تبریک شانزدهم آذر مصادف با روز دانشجو اظهار کرد: یقینا دانشجویان ایران اسلامی بالاخص دانشجویان رشتی با دانش و بینش خود در حوزه تحولات کشور نقش غیر قابل انکاری ایفا می کنند.
فاطمه شیرزاد به بررسی معضلات شهری از نگاه دانشجویان در جلسه امروز اشاره کرد و گفت: ما قصد داریم در این جلسه با گفتمانی دو طرفه برخی از مشکلات محیط شهری را با حضور دانشجویان مورد بررسی قرار بدهیم.
وی با بیان اینکه تلاش برای افزایش رضایتمندی شهروندان در اولویت برنامه های کمیسیون بهداشت شورای رشت است افزود: مجموعه شهرداری رشت بازوان اجرایی شوراها بوده و امیدواریم با تداوم این نشست ها از مشارکت بیشتر دانشجویان در مباحث شهری استفاده شود.
شیرزاد با انتقاد از طرح موضوع انتقال آب دریای خزر توسط رئیس جمهور به سمنان بیان کرد: با توجه به مخالفت های نمایندگان مجلس استان های شمالی کشور در این باره امیدواریم این موضوع منتفی شود.
وی با تاکید بر اینکه روحانی رئیس جمهور تمامی ایران است افزود: انتظار داشتیم با توجه به مشکلات زیست محیطی در استان گیلان و شهر رشت شاهد افزایش اعتبارات زیست محیطی به گیلان باشیم و انتقال آب دریای خزر به استان های دیگر که از نعمات خدادادی به مردم استان های شمالی کشور است قابل پذیرش نیست.
شیرزاد به اختصاص پنجاه میلیارد تومان در سفر گذشته دولت به گیلان به منظور ساماندهی رودخانه های زرجوب و گوهررود اشاره کرد و گفت: اعتبار پنجاه میلیارد تومانی که در سفر گذشته هیئت دولت برای رودخانه های زرجوب و گوهر رود اعلام شد کاملا محقق نشده و این در حالی است که همان مبلغ سی درصد واریز شده از این اعتبار نیز همچون گوشت قربانی تقسیم و اقدام موثری در راستای ساماندهی رودخانه ها انجام نشد.
رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای رشت با اشاره به خطرات زیست محیطی در گیلان بیان کرد: در شرایطی که شیرآبه های سمی، عدم احداث تصفیه خانه های سالم و بهداشتی ، زباله های سراوان و غیره همگی زنگ خطر زیست محیطی در گیلان و رشت را به صدا در آورده است انتقال آب خزر به سمنان خطر زیست محیطی جدی دیگری محسوب می شود.
شیرزاد با تاکید به ورود نوبخت به موضوع انتقال آب خزر به سمنان افزود: همانطوریکه رییس جمهور به واسطه اینکه سمنان شهر زادگاهش است قصد انتقال آب خزر به آنجا را با توجه به تمامی خطراتی که ممکن است برای اکوتوریسم استان های شمالی بالاخص گیلان بهمراه داشته باشد مطرح کرده انتظار داریم محمدباقر نوبخت نیز به این حس ناسیونالیستی پایبند بوده و از بروز این مساله جلوگیری کند.
وی به بهره گیری از دانش علمی دانشجویان اشاره کرد و گفت: کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای رشت قصد دارد در نشست های مداوم مباحث شهری را با حضور و بهره گیری از دانشجویان متخصص بررسی و به راهکارهای جدیدی توسط آنان به منظور رفع مشکلات دست پیدا کند.
عضو کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای رشت نیز با اشاره به حضور تعدادی از دانشجویان رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری در جلسه امروز کمیسیون اظهار کرد: با مطالبی که توسط دانشجویان مطرح شده موافق بوده و متاسفانه شهرداری رشت فاقد منابع درآمد پایدار است.
محمد حسن عاقل منش با بیان اینکه سالیان طولانی مسئول انجمن علمی یکی از دانشگاهها بوده ام افزود: انجمن های علمی دانشجویی ازظرفیت بالایی برخوردار بوده و یقین می دانم با واگذاری بسیاری از امور به آنها به واسطه بار علمی و شور و ذوقی که دارند میتوانند اقدامات تاثیر گذاری در مباحثی همچون محیط زیست و غیره انجام بدهند.
وی به نظرسنجی از مردم رشت و گیلان پیرامون انتقال آب دریای خزر به سمنان اشاره کرد و گفت: یقینا امکان این اقدام به لحاظ علمی ، تخصصی و غیره وجود ندارد و در شرایط اقتصادی حاکم بر جامعه و نگرانی هایی که پیرامون تورم حاکم بر کشور مطرح است طرح چنین مباحثی اصلا به صلاح نیست.
عاقل منش با اشاره به اجرای پروژه قطار شهری در رشت بیان کرد: بحث مطالبه گری دانشجویی در چنین فرآیندهایی بسیار تاثیر گذار بوده و یقینا این مباحث می تواند با نگاه تخصصی دانشجویان در کمیسیون های مختلف شورا بررسی شود.
نائب دبیر اتحادیه انجمن های علمی جغرافیای کشور در این جلسه با قدردانی از برگزاری این نشست کمیسیون بهداشت با حضور دانشجویان رشته جغرافیای دانشگاه گیلان اظهار کرد: دانشجو بودن فقط پیگیری مباحث آموزشی در کلاسهای درسی نیست و بارها در کلاس های درسی پیرامون مشکلات شهری بحث کرده و متاسفانه شهر رشت دارای یک برنامه راهبردی بلند مدت نیست و با تغییر شهرداران شاهد تغییر برنامه های مدیریت شهری هستیم.
مرضیه سالم به فقدان منابع درآمد پایدار به عنوان یکی از معضلات شهرداری رشت افزود: فقدان منابع درآمد پایدار در شهرداری رشت موجب بروز مشکلات فراوان و به تاخیر افتادن پروژه ها شده و سرمایه گذاران نیز تمایلی به سرمایه گذاری در رشت ندارند.
وی به وضعیت نامطلوب آسفالتهای سطح رشت اشاره کرد و گفت: این موضوع به یکی از دغدغه های اصلی شهروندان تبدیل شده است.
سالم با اشاره به افزایش مهاجرت ها به رشت بیان کرد: مهاجرت از روستا به شهر و متعاقب آن مهاجرت هایی که اخیرا به واسطه بروز کم آبی شاهد آن هستیم از جمله مباحثی است که انتظار داریم حوزه مدیریت شهری به واسطه مقابله با مشکلات آتی بیشتر به آن توجه کند.
وی به وضعیت نامناسب رودخانه های رشت اشاره کرد و گفت: وضعیت رودخانه ها اسفبار بود ه و متاسفانه یکی از دلایل اصلی آمار نگران کننده سرطان در رشت و استان گیلان آلودگی های ناشی از زرجوب و گوهر رود است.
وی با انتقاد از صحبتهای اخیر رئیس جمهور درباره انتقال آب دریای خزر به فلات ایران گفت: امیدواریم شورای شهر رشت نیز در این باره به طور جدی ورود کرده و با جمع آوری طوماری در این باره یقینا اعتراض خود را بر اساس نظرات علمی و تخصصی اعلام می کنیم.
رضا احمدی پور یکی از دانشجویان حاضر در این جلسه نیز با انتقاد از وضعیت نامناسب رودخانه های رشت و تبعات زیست محیطی آن اظهار کرد: متاسفانه مشکلات زیست محیطی در کل کشور مطرح بوده و انتظار داریم با ارائه برنامه های راهبردی این دغدغه ها برطرف شود.
یکی دیگر از دانشجویان رشته جغرافیا و برنامه ریزی شهری دانشگاه گیلان نیز با تاکید به حمایت از پایان نامه های دانشجویی در ادارات و سازمانها اظهار کرد: متاسفانه این مهم بسیار کم رنگ شده است.
سیده راضیه میرنیکان با بیان اینکه انتظار داریم از پایان نامه ها به صورت عملی استفاده شود افزود: متاسفانه پایان نامه ها در حال خاک خوردن در دانشگاهها بوده و انتظار داریم نسبت به این مهم تجدید نظر شود.
وی به وضعیت نامطلوب پل های عابر پیاده در رشت اشاره کرد و گفت: اطراف این پل ها با انواع بنر و تبلیغات پوشیده شده و این مساله موجب بروز ناامنی در هنگام استفاده از آنها بوده و بنده به عنوان یک خانم خطرات عبور از خیابان را به حرکت از روی پل های عابر پیاده ترجیح می دهم.
در انتهای این جلسه با اهدای گل از دانشجویان دانشگاه گیلان حاضر در کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورا به مناسبت روز دانشجو تجلیل شد.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰